Vad ger dig drivkraft att fortsätta jobba?

Jag fick denna frågan vid en ny LinkedIn kontakt, vad hade du svarat?

Svåra frågor

Ibland är det bra att få frågor om saker man inte reflekterar över dagligen. Man blir tvungen att sätta ord på det som man ofta tänker på men sällan uttalar högt, det är bra att höra sig själv säga vissa saker då och då för att inte glömma bort det. Att höra sig själv motivera vad som driver en att fortsätta arbeta med det man gör, kan vara en sån fråga.

“Vad driver dig att fortsätta arbeta, hur ofta tänker du på det?”

Jag brinner för utveckling och jag drivs av framgång. Framgång i den meningen att en verksamhet/person kommer till sin rätt och når ut med sin tjänst, produkt eller talang. Och i slutänden också kan försörja sig på det de älskar att göra.

Att våga bryta mönstret

Därför tog mitt liv en vändning hösten 2017, då jag sa upp mig från mitt jobb och började studera. Efter 17 år som designer i klädbranschen, efter tusentals skisser och hundratals provkollektioner kände jag att det inte gav mig något längre. Länge hade jag velat utveckla arbetsprocesser, förbättra kommunikationen och samarbeten på företagen jag arbetat på utan något gehör. Frustrationen över att inget hände nådde sin topp och jag insåg att jag kan inte förändra någon eller något som inte vill det. Istället valde jag att förändra min egen tillvaro och min framtid.

Jag tog steget ut i en oviss framtid men med hopp om en bättre och mer utvecklande sådan.

Insikter tar tid

Det jag har upptäckt under åren av erfarenheter från arbetsplatser och möten med människor, är mina styrkor och svagheter. En av mina styrkor är att jag kan se andra personers eller verksamheters styrkor och svagheter. Ut ifrån dessa kan sedan ett kreativt arbete utformas i en strategi för att förstärka styrkorna och förbättra svagheterna. Och detta älskar jag och hoppas få arbeta med i framtiden oavsett arbetsplats.

Jag har många svagheter och brister, precis som alla andra men jag har lärt mig att man bör veta om dem men man behöver absolut inte förstärka dem eller för den delen framhäva dem.

“Men om man inte kan erkänna sina svagheter och inte själv har möjligheten att se sina styrkor kan inte heller utveckling ske.” 

Vet du dina styrkor och svagheter?

Känner du att du behöver hjälp med att lyfta dina eller din verksamhets styrkor och svagheter? Hör av dig så kan vi mötas eller höras så kan vi se hur jag kan hjälpa dig.

Håller du med mig i det jag skriver? Skriv gärna i kommentarsfältet här nere, jag vill gärna höra din åsikt.

Caroline Hjort
Digital marknadsförare & webbanalytiker

 

Vill du veta mer om mig? Klicka då på knappen här nedan:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *